Over ons

In de zomer van 2020 wordt in de Facebookgroep van Scouting Nederland gevraagd naar het bestaan en de eventuele oprichting van een studenten scouting in Leeuwarden. Deze bestaat echter nog niet. Al snel blijkt dat er meer animo is voor de oprichting van een studentenstam en met hulp van het overkoepelend orgaan voor Nederlandse studentenstammen, Studenten Scouting Nederland en de Regio Fryslân, wordt op 2 september 2020 de eerste opkomst georganiseerd.

De Luwt Stam draait één keer in de 2 weken een opkomst op de woensdagavond van 19:30 tot 22:00. De andere woensdagen is er een borrel. Hierdoor is het gemakkelijk om studenten scouting te combineren met je studie of bijvoorbeeld een andere studenten vereniging.

De Luwt Stam heeft als voordeel dat wij gehuisvest zijn in het gebouw van de waterscouting groep (Duco van Martena, aan de Avondsterweg 11a, 8938 AK te Leeuwarden) en dus zowel land als waterscouting activiteiten kunnen doen. Dit maakt onze studentenstam nog unieker tegenover andere stammen. Wij zijn geen onderdeel van Duco van Martena waardoor we volledig vrij zijn in het maken van onze keuzes. Je hebt geen scouting (gerelateerde) ervaring nodig om je aan te sluiten bij de Luwt Stam. Wil je een keer meekijken bij een opkomst neem dan vooral contact met ons op.

Een lidmaatschap bij de Luwt Stam kost €30,00 per half jaar. Hiervan doen we veel toffe activiteiten zoals kanoën, boulderen, bos en stadsspellen, suppen en nog veel meer. Een overzicht van de opkomsten is te zien in het fotoalbum. Naast onze standaard opkomsten en borrels hebben we ook regelmatig kampen met onze eigen stam of samen met andere studentenstammen die ook onderdeel zijn van Studenten Scouting Nederland. Hiervoor wordt vaak een kleine extra bijdrage gevraagd.

Ons bestuur

 Ons beleid

Bij de Luwt Stam vinden we het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt en dat er op een fijne manier met elkaar wordt omgegaan. Om dit te waarborgen is ervoor gekozen om de gedragscode van Scouting Nederland te hanteren. Deze is hier terug te vinden.