Over ons

In de zomer van 2020 wordt in de Facebookgroep van Scouting Nederland gevraagd naar het bestaan en de eventuele oprichting van een studentenscouting in Leeuwarden. Deze bestaat echter nog niet. Al snel blijkt dat er meer animo is voor de oprichting van een studentenstam en met hulp van het overkoepelend orgaan voor Nederlandse studentenstammen, Studentenscouting Nederland en de Regio Fryslân, wordt op 2 september 2020 de eerste opkomst georganiseerd. In 2021/2022 wordt hard gewerkt de Luwt Stam ook notarieel op te richten. De Luwt Stam heeft in 2021 rond de 30 leden.

De Luwt Stam draait één keer in de 2 weken een opkomst op de woensdagavond. Hierdoor is het gemakkelijk om te combineren met je studie of bijvoorbeeld een andere studenten vereniging. Het is niet verplicht om elke opkomst aanwezig te zijn. Wel is dat natuurlijk heel erg gezellig. 

Luwt heeft als voordeel dat wij gehuisvest zijn in het gebouw van de waterscouting groep (Duco van Martena, aan de Avondsterweg 11a, 8938 AK in Leeuwarden) en dus zowel land- en waterscouting activiteiten kunnen doen. Dit maakt onze studentenstam nog unieker tegenover andere stammen. Wij zijn geen onderdeel van Duco van Martena waardoor we volledig vrij zijn in het maken van onze keuzes. Je hebt geen scouting (gerelateerde) ervaring nodig om je aan te sluiten bij de Luwt Stam. 

Ons bestuur